Diensten


Kiemkracht kan je van dienst zijn bij:

Opzetten wijkonderneming

Als u kansen ziet voor samenwerking bij het opzetten van een wijkonderneming met bewoners aan zet of het organiseren van een expertmeeting rondom bewonersgestuurde wijkontwikkeling laat het ons weten! Wij delen graag onze kennis en ervaring vanuit een landelijk netwerk om zo samen verder te komen! Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder!

Kiemkracht en LSAbewoners kan behulpzaam zijn voor (beleids-)medewerkers van gemeenten, wijkprofessionals en actieve bewoners en ZZPers die een wijkonderneming gestart zijn of hierover nadenken. Er zijn diverse vormen mogelijk, zoals:
• Presentatie van het rapport ‘De wijkonderneming als sociaal empower instrument’.
• Organiseren en leiden van een workshop, gespreks- of discussiebijeenkomst rondom wijkondernemingen.
• Meedenken en adviseren over (integraler) beleid rondom (het aanjagen van) wijkondernemingen in de gemeente.
• De kansen die ontwikkelingen zoals maatschappelijk aanbesteden, de omgevingswet of Right to Challenge biedt voor actieve bewoners en wijkondernemingen.
• Advies over het versterken van het businessmodel van een bestaande wijkonderneming.
• Wijkontwikkeling en vernieuwing van binnenuit en bottom-up.

De wijkonderneming past in een wereldwijde beweging waarbij zelfregulering voorop staat. Voorbeelden zijn er genoeg: mensen die samen met lokale ondernemers een energiecoöperatie oprichten; buurtbewoners die samen de zorg voor hulpbehoevende ouderen organiseren; bewoners die samen met de gemeente werken aan het groenbeheer in de straat; voedselcoöperaties en auto-deelinitiatieven. Kortom: bewoners nemen het heft in eigen handen om lokale problemen aan te pakken. Dat laatste is soms gemakkelijker gezegd dan gedaan. Want goed samenwerken met actieve bewoners vereist een andere houding van professionals.

Zie ook onderstaande link naar veelgestelde vragen over het rapport
https://www.lsabewoners.nl/ondernemen/veelgestelde-vragen-over-wijkondernemingen-bewonersbedrijven/

Organiseren van netwerkbijeenkomsten
Kiemkracht brengt makkelijk spelers uit verschillende sectoren met diverse disciplines samen die niet noodzakelijkerwijs in elkaars verlengde liggen. Zo ontstaat er kruisbestuiving buiten de eigen kaders om in wat Charles Leadbeater de “in between spaces” noemt. Volgens hem liggen de nieuwe kansen voor creatieve ideeën en innovatie in deze denkbeeldige ruimtes. De “in between spaces” worden gecreëerd tijdens de debatten, netwerkbijeenkomsten, lezingen, borrels en workshops die wij voor u kunnen organiseren.  In deze tijden van overdaad aan initiatieven en platforms in de stad, doet Kiemkracht dit bij voorkeur niet alleen maar in partnerschap met relevante organisaties en individuen die elk hun eigen netwerk verbinden aan de inhoudelijke programma’s.

Jouw initiatief voor de kwaliteit van de leefomgeving
Als groep MKBers, burgers of ideële organisatie wil je aan de slag. Je handen jeuken om je buurt, wijk of streek aan te pakken en je merkt dat daar heel wat bij komt kijken. Hoe maak je jouw wens concreet? Hoe vertel je anderen wat je wilt? Hoe enthousiasmeer je andere partijen en trek je ze over de streep? Hoe krijg je de financiering rond? En de exploitatie? Er komt veel bij kijken als je jouw droom wilt realiseren. Kiemkracht kan je helpen deze vragen te beantwoorden. Door bijvoorbeeld het doen van projectmanagement, procesbegeleiding of het opstellen van een plan van aanpak en/of businesscase.

Bij interesse/vragen, neem direct contact met mij op.
Mobiel: 0629388374 en email:  boon.je@gmail.com

Advertenties

Meest recente berichten

Wijkinitiatief buurtschuur Segbroek


Iedereen die mijn duurzaam en circulair wijkinitiatief buurtschuur Segbroek een warm ❤️ toe draagt, graag even mijn FBpagina Segbroekdeelt liken!
Alleen ga je sneller, maar samen kom je verder!

Alle dagen tijdens kantooruren van Stichting EEKTA kan goed tweedehands gereedschap in ontvangst worden genomen (van 8.30 u. – 17.00 u.)

Ik ben nog op zoek naar handige vrijwilligers die mee willen klussen. Wie weet raad? Binnenkort hiervoor ook een advertentie op digitaal platform #DenHaagDoet en #Hoplr

Grote dank trouwens aan Georgine die mij elke ma middag fantastisch helpt bij het uit inventariseren/sorteren en schoonmaken van al het verkregen gereedschap! 🙏

De buurtschuur is binnenkort aanwezig op Buurtcamping festival de verademing op za 31 aug en Parking Day – Den Haag op 20 sept. Kom gezellig langs!

  1. Tournevie in Brussel Reacties uitgeschakeld voor Tournevie in Brussel
  2. Onderzoek nieuwe perspectieven op Haagse wijkondernemingen Reacties uitgeschakeld voor Onderzoek nieuwe perspectieven op Haagse wijkondernemingen
  3. Smart cities: slim, slimmer en slimst Reacties uitgeschakeld voor Smart cities: slim, slimmer en slimst
  4. Edu-Tech’s Brave New World – How Education Software is Being Designed to Hijack Children’s Brains Reacties uitgeschakeld voor Edu-Tech’s Brave New World – How Education Software is Being Designed to Hijack Children’s Brains