About Kiemkracht


Over Kiemkracht
Kiemkracht is opgericht door Jeroen Boon, een Haagse stadsmaker, sociaal ondernemer en verbinder pur sang. Kiemkracht stimuleert nieuwe vormen van betrokkenheid bij de eigen leefomgeving, wijk en stad, en begeleidt daarbij de strategie en visie-ontwikkeling en helpt die om te zetten naar concrete sociaal duurzame projecten en activiteiten.

Kiemkracht staat voor maatschappelijke verandering van onderaf en maakt deel uit van een wereldwijde groeiende “grass roots” beweging rondom voedsel, energie en zorg die (g)lokaal streeft naar veerkracht van gemeenschappen, samenredzaamheid en nieuwe deel en circulaire economie.

In mijn wijk Regentesse Valkenboskwartier in Den Haag ben ik initiator van het platform Segbroek deelt en betrokken bij de lokale beweging de Groene Regentes en daaruit voortkomend de energiecoöperatie Zon der Gaslaan.

Kiemkracht is tevens betrokken bij het Europese platform voor de deeleconomie Ouishare, die actief on- en offline kennis uitwisselt over de horizontalisering van verhoudingen in de publieke, profit en non-profit sector en streeft naar nieuwe waardegemeenschappen en veerkracht van lokale communities. En Kiemkracht maakte deel uit van het Europese netwerk SEiSMiC.(Societal Engagement in Science, Mutual Learning in Cities) Dit project bracht in tien landen sociale innovatoren en maatschappelijke initiatiefnemers bijeen om te inventariseren welke thema’s, vraagstukken en oplossingsrichtingen opgenomen moeten worden in de Europese onderzoeksagenda’s.

Bij interesse/vragen, neem direct contact met mij op.

Contact:
Telefoon: 06 29 388 374
Email: boon.je@gmail.com
Twitter: @kiemkracht:

Onlangs heeft de TED Prize Comité een mooie uitdaging voor de stad van de toekomst neergezet: dream up the City 2.0

‘Don’t ask what the world needs. Ask yourself what makes you come alive, then go and do that. Because what the world needs is people who have come alive’

Howard Thurman

Online profiel pagina met alle links naar netwerken en websites waar ik actief ben, inclusief Twitter, Facebook, LinkedIn, Pleio Delicious.com (online links).

View Jeroen Boon's profile on LinkedIn


http://flavors.me/kiemkracht
http://about.me/jeroen.boon

Advertenties

2 gedachten over “About Kiemkracht

  1. Pingback: 10 september: introductie Stadslandbouw in Eetbaar Park - DenHaagDirect

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s