About Kiemkracht


Over Kiemkracht
Kiemkracht is een sociale onderneming, welke duurzame stedelijke innovatieve projecten opzet, begeleid en uitvoert die bijdragen aan een veerkrachtige, leefbare en gezonde samenleving. Ik werk het liefst aan projecten die gaan het vergroten van eigenaarschap van burgers en ondernemers bij de directe leefomgeving en nieuwe vormen van wijkondernemingen/coöperaties rondom lokale deelplatformen, duurzame energie, lokaal voedsel en zorg in de wijk, waarin vertrouwen, empowerment en samenredzaamheid belangrijke waarden zijn.

In mijn wijk Regentesse Valkenboskwartier ben ik actief betrokken bij Schroeder Buurthuis van de Toekomst, Segboek deelt, Buurtnetwerk Rijk in je Wijk en lokale energiecoöperatie Zon der Gaslaan.

Kiemkracht staat voor staat voor verandering van onderaf en maakt deel uit van een wereldwijde groeiende “grass roots” beweging die lokaal streeft naar maatschappelijke veerkracht, zelfredzaamheid en nieuwe deel en circulaire economie. Kiemkracht stimuleert nieuwe vormen van betrokkenheid bij de eigen leefomgeving, en begeleidt daarbij de strategie en visie-ontwikkeling en helpt die om te zetten naar concrete projecten en activiteiten die bijdragen aan deze maatschappelijke transitie.

Steeds meer worden contouren zichtbaar van zelfvoorzienende netwerken met betrekking tot wonen, voedsel, energie en zorg/welzijn. Deze netwerken ontstaan vanuit de praktijk van sociale innovatie en als reactie op de groeiende frustratie over de technocratische wijze van innoveren, welke onvoldoende in staat blijkt om de complexe vraagstukken in onze samenleving het hoofd te bieden.

Innovatieve stedelijke opgaven voor de toekomst zijn:
– Groene circulaire (wijk)economie en lokaal sluiten van kringlopen en reststromen;
– Maatschappelijke kosten baten stadslandbouw en duurzame wijkontwikkeling;
– Verschuiving rollen burger – overheid – ondernemer – onderwijs/kennisinstelling (doedemocratie, decentralisatie en vormen van zelforganisatie);
– Vernieuwend ruimtegebruik in de stad (zorgstadslandbouw, multifunctionele accomodaties en groene daken;
– Lokale en regionale stedelijke voedselstrategiiën, stad-landrelaties, slimme korte ketens;
– Sociaal ondernemen (social impact first), nieuwe verdienmodellen, wijkonderneming en crowdfunding.

Kiemkracht is bondgenoot van Kracht in NL, een landelijk netwerk van sociale innovatoren die werken aan het vormgeven van de energieke samenleving, waarin naar nieuwe rollen wordt gezocht voor een nieuw samenspel tussen samenleving, overheid en bedrijfsleven. Daarnaast is zij als city connector The Hague verbonden aan OuiShare. Een Europees digitaal community platform die actief on- en offline kennis uitwisselt over de horizontalisering van verhoudingen in de publieke, profit en non-profit sector en streeft naar nieuwe waardegemeenschappen, lokale communities, netwerken en verbindingen die gezamenlijk met elkaar waarden creëren, waarin delen het nieuwe hebben is.

Bij interesse/vragen, neem direct contact met mij op.

Contact:
Telefoon: 06 29 388 374
Email: boon.je@gmail.com
Twitter: @kiemkracht:

Onlangs heeft de TED Prize Comité een mooie uitdaging voor de stad van de toekomst neergezet: dream up the City 2.0

‘Don’t ask what the world needs. Ask yourself what makes you come alive, then go and do that. Because what the world needs is people who have come alive’

Howard Thurman

Online profiel pagina met alle links naar netwerken en websites waar ik actief ben, inclusief Twitter, Facebook, LinkedIn, Pleio Delicious.com (online links).

View Jeroen Boon's profile on LinkedIn


http://flavors.me/kiemkracht
http://about.me/jeroen.boon

Advertenties

2 thoughts on “About Kiemkracht

  1. Pingback: 10 september: introductie Stadslandbouw in Eetbaar Park - DenHaagDirect

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s