Persbericht – Haags voedselbeleid: graag ambitieuzer!


Vanuit onderzoek en onderwijs kan worden aangehaakt op nieuw opkomende thema’s als sociale innovatie, circulaire economie en sociaal ondernemen (lees wijkondernemingen, community entreprise en lokale voedselcooperaties) .

Eetbaar Den Haag

P1140623 Den Haag, 17 februari 2014

Ruim 25 Haagse organisaties die actief zijn op het gebied van lokale, duurzame voedselproductie en -consumptie sporen de gemeente aan tot meer ambitie op dit gebied. Zij vinden de Haagse Voedselstrategie, die het college van burgemeester en wethouders onlangs uitbracht, een mooie eerste stap, maar zeker niet voldoende. Ze vragen om duidelijke doelstellingen, betere ondersteuning van initiatiefnemers en versterking van de banden met voedselproducerende gemeenten in de Haagse regio.

Voedselschandalen en tegenvallende oogsten voeden bij veel mensen de onzekerheid over ons voedselsysteem. Nu steeds meer mensen zich zorgen maken over waar hun voedsel vandaan komt, bewuster gaan consumeren en bijvoorbeeld stadslandbouw-initiatieven opzetten, groeit de vraag naar een duidelijke rol van de gemeente.

De organisaties pleiten voor duidelijke doelstellingen in de Haagse Voedselstrategie, zoals dat in 2030 30% van het voedsel, inclusief vis, uit een cirkel van 30 kilometer rond de stad komt. Ook vinden de…

View original post 194 woorden meer

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s