“Stadslandbouw biedt economisch perspectief” – AGF.nl


See on Scoop.iteetbaar amsterdam

“Stadslandbouw biedt economisch perspectief”AGF.nlStadslandbouw kan bijdragen aan het voedselbewustzijn van inwoners, een nieuwe kijk bieden op stadsontwikkeling en bovendien economisch interessant zijn.

Stadslandbouw, biedt naast dit economisch getinte perpectief, juist ook maatschappelijk rendement. In de vorm van leefbare wijken, gezondheid, wijkeconomie, integratie van bepaalde kansarme doelgroepen (voedseltuinen ism daklozen) en organische gebiedsontwikkeling van braakliggende gronden en leegstaande kantoren in de Randstad.

 

De maatschappelijke uitdagingen en oplossingen van de 21e eeuw gaan ondanks het topsectoren mantra “kennis, kunde, kassa” ook over sociale innovatie en groene economie. Naast een hightech en kennisintensieve stadsandbouw met hoog voedselrendement in plantlabs , dus ook graag u aandacht voor sociaal ondernemerschap, multifunctionele stadslandbouw en lokaal sluiten van kringlopen. Met name in het groene onderwijs is daar nog een lange weg af te leggen. Maar zoals de oude chinese wijsgeer Confucius al zei “elke mijl begint met een eerste stap.”

 

See on www.agf.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s